מה לעשות אם יש לי טריפ קשה? או שלמישהו יש טריפ קשה לידי?
- אשל עוזר
- Mar 18, 2019
- 3 min read
Updated: Jun 11, 2019

אם אני חווה קושי
טריפ "מאתגר"
קודם כל חשוב לאמר - זה בסדר אם חווים טריפ קשה, תחת השפעת סמים אנו חווים את מגוון החוויות שקיימות שיום-יום, עם הפילטר של השפעת הסם, ובגלל שכחלק מחיי היום יום אנו עוברים גם חוויות לא נעימות, הן מופיעות לעתים גם בהקצנה תחת השפעת סמים.
אני מציין זאת כי בדיוק כמו שההרגשה הזמנית הרעה ביום-יום עוברת גם ההשפעה הרעה המוקצנת עוברת, גם אם היא מרגישה כל כך נוראית שזה קשה לעיכול.
מה קורה?
ברגע שמשהו בחווית הטריפ נראה לנו מפחיד או מלחיץ, הגוף מתכונן לסכנה לפעולה בתופעה שנקראת חרדה משנית, כשהגוף מתכונן לסכנה הוא מפעיל הורמונים שגורמים להרגשה מוזרה ולכן אנחנו עלולים להילחץ יותר ויותר - כדי להפסיק את המעגל הזה צריך להישמע לכמה כללים:
1. להזכיר לעצמיכם כל הזמן שלקחתם חומר שיש לו השפעה מוגבלת של כמה שעות ושזו הסיבה שאתם מרגישים כך ושאחרי הטריפ תחזרו לעצמיכם.
2. לפנות לטריפ-סיטר או לחבר בראש צלול ולהודיע לו שאתם חווים קושי ושאתם צריכים את תשומת ליבו עד שתרגישו יותר טוב, אם אין מישהו קרוב ויש מישהו שסומכים עליו אפשר להתקשר אליו גם טוב.
3. אם יש באיזור מרחב בטוח כדאי לגשת, ובכל מקרה להגיע למקום הכי נוח מבחינתכם - להתרחק מגירויים שגורמים לכם ברגע זה אי נוחות כמו מוזיקה חזקה או צפיפות.
4. לדאוג לשלמות הפיזית - לדאוג לשתות כמות מתאימה של מים ומשהו מתוק כדי למנוע התייבשות, לשהות במקום בטוח ומוצל.
5. לא לצרוך עוד סמים וחומרים אחרים.
6. אם עולות מחשבות שאתם "מקולקלים", משתגעים או נמצאים בסכנה חמורה, עליכם לדעת שזו תופעה נורמלית שקורית במצב של טריפ קשה, יעברו בתום ההשפעה ובשום פנים ואופן לא מהוות סימן לסכנה אמיתית - עם זאת כדאי לשהות במחיצת אנשים שיקדישו לכם תשומת לב כדי שיעזרו לכם להירגע.
לקבל עזרה בטריפ - זו זכות גדולה.
אם מופיעה חווית קושי בטריפ, שבעקבותיה פונים לעזרה ומקבלים אותה - זו בדרך כלל נצרבת כחוויה עילאית ומשקמת אמון של נדיבות וענווה - לכן אם יש צורך אל תהססו לבקש עזרה - אם אתם מתלבטים אם לבקש עזרה או לא - תבקשו וברגע שלא תצטרכו אותה יותר תגידו תודה ותחזרו לשלכם
אם חבר לידי חווה קושי:
1. בדקו האם אתם במצב להעניק עזרה - אם כן, פנו אליו והציעו עזרה, אם לא, הציעו לו למצוא ביחד מישהו שיוכל לעזור.
2. פנו בעדינות ושאלו האם הוא זקוק לעזרה - אם כן, חזרו והזכירו לו שאתם שם בשביל מה שהוא צריך ושאתם עוברים את זה ביחד.
3. העריכו את המצב ופנו לעזרה רפואית אם היא נדרשת - בררו מה קושי שהחבר מרגיש, מה מצבו הגופני ואיזה חומרים הוא צרך - אם הוא מבקש לקבל עזרה רפואית או שאתם מרגישים שהוא נדרש לה
4. הזכירו לו שהוא תחת השפעה ושזו חוויה זמנית - מי שחווה מצב קיצוני נמצא ב"איזור זמן" משלו וייתכן שהוא ירגיש שהחוויה לא עוברת ושלעולם לא תעבור, זה יהיה התפקיד שלכם להזכיר לו בהבנה ואולי הרבה פעמים שזו חוויה זמנית והיא תעבור.
5. אם יש מרחב בטוח לוו אותו לשם
6. אתם שומרים - לא מדריכים - החוויה שהאדם מולכם חווה היא פנימית ואין לכם גישה אליה מהסיבה הפשוטה שהיא מתרחשת בראש של מישהו אחר, אפשר ורצוי לדבר אם זה מרגיש רצוי או לעשות כל דבר שמרגיש נוח לשניכם, אבל חשוב לא לנסות "לפתור" את הבעיה שהאדם האחר חווה, או להסביר לו בדיוק מה הוא אמור לחשוב או לעשות, זה יכול רק להחמיר את המצב
7. אתם עושים מעשה חשוב - שמירה על אדם שחווה טריפ קשה יכולה להיות קשה ומתישה, אבל אתם עושים באמת מצווה שעושה כל כך הרבה הבדל, ברכו את עצמיכם והיו סבלניים.
8שמרו על הבטיחות והנוחות - לוו את החבר למקום מוצל בטוח ונעים ושמרו על רמת שתייה הגיונית
9.שמרו על הבטיחות של עצמכם - ברוב המקרים אנשים במצבים קשים יהיו אסירי תודה וירבו להודות לכם, אך ישנו מיעוט של מקרים בו אנשים יהפכו לאלימים, אם זה המצב, הרחיקו את עצמיכם, המצב לא בשליטתכם, בנוסף, תעזרו רק במסגרת היכולת שלכם. אם אתם מרגישים שהחוויה "מציפה" אתכם יותר ממה שאתם יכולים להכיל, מצאו אדם אחר שיחליף אתכם וקחו הפסקה - שימו את עצמיכם במקום הראשון כי בלעדיכם לא תהיה שום עזרה
Comentários